Aktivity | Turistika

Turistika

Orava ponúka veľa možností na turistiku.
Tu je stručný prehľad niektorých z nich:

PILSKO /1557 m/

Medzi najobľúbenejšie ciele peších turistov patrí PILSKO.
Nachádza sa v Slovenských (Oravských) Beskydách a v poľských Žywieckych
Beskydách na poľsko-slovenskej hranici. Svojou výškou je po Babej hore druhým najvyšším vrchom Oravských Beskýd.
Pilsko vďaka svojej výškovej dominancii v okolitej krajine patrí medzi obľúbené ciele turistov na obidvoch stranách štátnej hranice. Vrchol hory poskytuje vynikajúci kruhový výhľad na Babiu horu, Tatry, Chočské vrchy, Malú Fatru a najmä Poľsko. Ako východisko zo Slovenska slúžia obce Mútne, Oravské Veselé, z ktorých vedú na vrchol turistické chodníky. V Poľsku je významným turistickým východiskom obec Korbielów, kde sa nachádza jedno z najvýznamnejších poľských lyžiarskych stredísk.

 

BABIA HORA /1725 m/

Nachádza sa v CHKO Horná Orava a v Babiogorskom Parku Narodowom na poľskej strane. Je najvyšším vrchom Beskýd.
Jej masív má tvar písmena „V“ a pozostáva z vrcholov Malej Babej hory, Babej hory (Diablak), ktorými prechádza poľsko-slovenská hranica a považuje sa za najsevernejší bod Slovenska. Na poľskej strane sa ešte nachádzajú vrcholy Glowniak, Kepa a Sokolica. Babia hora je hranicou aj medzi dvoma rozvodiami. Vodné toky zo severnej (poľskej) strany odvodňuje rieka Visla, ktorá patrí do úmoria Baltského mora. Z južnej (slovenskej) strany ju odvodňuje rieka Orava (Biela Orava), ktorá je súčasťou povodia Váhu a patrí do úmoria Čierneho mora.

 

KUBÍNSKA HOĽA- MINČOL /1346 m/

Kubínska hoľa je druhý najvyšší vrch Oravskej Magury, vypínajúci sa priamo nad mestom Dolný Kubín. Mohutný chrbát sa tiahne od sedla Príslop až po Minčol, s ktorým tvoria atraktívnu turistickú lokalitu. Z vrcholu je výhľad na Dolný Kubín, Malú aj Veľkú Fatru, Vysoké i Nízke Tatry, Veľký Choč, Oravské i Kysucké Beskydy.

 

MALÝ A VEĽKÝ ROZSUTEC /1343 m -1610 m/

Jedny z najkrajších vrcholov Slovenska a najobľúbenejších v Malej Fatre. Už na prvý pohľad si ich pre rozoklaný skalnatý charakter, ostro kontrastujúci so susediacim Stohom nemôžeme zameniť, nech už ich pozorujeme z akejkoľvek strany.


Orava je raj hubárov.

V okolitých lesoch rastie množstvo húb všetkých druhov. Kto sa im dobre rozumie príde si tu na svoje a určite neodíde na prázdno. Darí sa tu hríbom smrekovým, často nájdete kozák osikový, kuriatka a samozrejme dubáky.

 
 
 
🕑 07:39 | 22.10.2024

Objednávka rezervácie

Check-In možný od 14:00 do 22:00 hod. Viac informácií ohľadom ubytovania môžete nájsť v sekcii služby / ubytovanie informácie ohľadom cien ubytovania nájdete v sekcii cenník